Eetproblemen

We leven in een competitieve maatschappij: Veel mensen willen perfect zijn. De een doet hiervoor harder zijn best dan anderen. De media schetst een ideaalbeeld van vrouwen en mannen dat totaal niet overeenkomt met hoe de gemiddelde vrouw of man eruit ziet.

Een groep jonge meisjes in de groei doen er alles aan om op hun idool te lijken. Overmatig sporten, na het eten bewust gaan braken, het gebruik van laxeermiddelen of andere manieren zijn vaak zelfdestructief. Meisjes en jongens in de groei hebben normale voeding nodig om gezond en emotioneel gelukkig te zijn. Er kunnen ook andere redenen zijn waarom meisjes of jongens slecht of niet willen eten. Denk daarbij aan problemen in de familie sfeer of emotionele problemen.

Een ander probleem is dwangmatig te veel eten en te dik zijn (obesitas) met als gevolg.

Vaak heeft dit te maken met emotionele problemen geen hongerprobleem. Ook is eten een maatschappelijk gebeuren en wordt geaccepteerd, zolang het met mate is. Eten wordt gebruikt voor het vieren van feestdagen, verjaardagen en andere speciale gelegenheden. Als mensen eten gebruiken als compensatie voor de behoefte aan liefde aan dacht en affectie die iedereen nodig heeft, brengt dit het lichaam van de deze mensen in gevaar.

Voor beide doelgroepen is het belangrijk bewust te worden dat dit niet een gezonde manier van leven is en er gezocht moet worden naar een gezondere manier.

Door iemand te vertellen hoe je je voelt zet je de eerste stap in de juiste richting. Dit kunnen vrienden, familie of een therapeut zijn.

Begeleiding

Wil jij graag je verhaal kwijt en wil je aan de slag met jezelf om je in de toekomst beter te voelen, dan kun je eerst eens langskomen voor een intakegesprek. Na dit intakegesprek besluit jij of je samen met mij een traject wil ingaan om te leren weer beter met je emoties om te gaan en om gezonder te leven. Dit doen we met hypnotherapie en verschillende interventies waarbij we gaan onderzoeken wie jij nu eigenlijk bent en wie jij weer wil worden. Van onzichtbaar naar zichtbaar.

Hypnotherapie is onder andere een prachtig hulpmiddel om van slechte of verkeerde gewoontes af te komen.

Mocht je besluiten om met jezelf aan de slag te willen zorg dan wel dat je begint in een voor jou gunstige tijd. Niet als je veel last hebt van stress bijvoorbeeld als je net een dierbaar iemand hebt verloren of bijvoorbeeld in een scheiding ligt.

Geef jezelf de tijd en ontwikkel een positief zelfbeeld begrijp je eetgedrag en herken de relatie tussen gevoelens en wat je eet.